header-image

Lenormand kaarten

Lenormand is een systeem van waarzeggerij dat met behulp van een spel met 36 kaarten uit de tijd van Napoleon erg populair was in Frankrijk en Duitsland. De Lenormand werd ontwikkeld door Johann Kaspar, aanvankelijk bedoeld voor gebruik als een spel. De naam van het systeem is afgeleid van een vrouw, die grote bekendheid kreeg als Lenormand kaarten lezer, de beroemde Franse waarzegster Marie Anne Adelaide Lenormand.

Wat is het verschil tussen Lenormand kaarten en Tarotkaarten? In principe zal een Lenormand je vertellen zoals het is, duidelijk en beknopt. Aan de andere kant, een Tarot kaart lezen biedt u meer op het gebied van advies en algemene begeleiding, in het bijzonder van een spirituele aard. Beslissen over welk type kaart hangt af van de aard van de informatie die u zoekt.

De Tarot bestaat uit 78 kaarten: 22 Grote Arcana en 56 Kleine Arcana (waarop onze moderne speelkaarten zijn gebaseerd op). De Tarot behandelt universele archetypische krachten die in ons leven zijn (Grote Arcana kaarten) dat ons alledaagse leven beïnvloeden op verschillende manieren (Kleine Arcana).

De Lenormand, daarentegen, bestaat uit slechts 36 kaarten in totaal. Deze kaarten worden geassocieerd met bepaalde speelkaarten van de moderne kaartspelen en op vele Lenormand kaarten staat een kleine afbeelding van hun corresponderende speelkaart. De 36 kaarten van Lenormand worden genoemd met o.a. titels als: De Ruiter, De Klaver, Het Schip, Het Huis, De Boom, De wolken, De Ooievaar, De Maan en Het Kruis. De beelden zijn zeer eenvoudig. Bijvoorbeeld, Het Boek is alleen een foto van een boek. De ring is een foto van een ring, enzovoorts.

Kaart combinaties in elke Lenormand lezing zijn van het grootste belang. In een Lenormand kaarten lezing kan men vragen stellen over hun relaties (romantische en anderszins), hun kinderen en andere familieleden, hun huisdieren, spirituele groei, dromen, carrière / werk, en ga zo maar door. Wanneer men komt met een vraag, dan geldt voor Lenormandkaarten net als Tarotkaarten hetzelfde: hoe specifieker uw vraag des te meer direct en specifieker kan uw lezing daarna zijn.