header-image

Engelenkaarten

Engelen kaarten geven toegang tot energieën van engelen die alleen maar de mensheid wil liefhebben, beschermen en verzorgen. Met oneindige compassie voor de menselijke conditie en handelen in overeenstemming met de goddelijke wetten, deze wezens begeleiden en geven inzicht. De lessen van de engelen bestrijken alle aspecten van het menselijk leven, met in het midden een spiritueel advies.

Op het eerste gezicht lijken Engelenkaarten andere vorm van Tarotkaarten te zijn, maar met het gebruik van de kaarten verdwijnt die gelijkenis. Tarot kaarten zijn een erg definitieve vorm van waarzeggerij, gebaseerd op metafysische concepten zoals alchemie, esoterische symbolen en numerologie. Engelen kaarten, aan de andere kant, vertrouwen op de informatie van de etherische rijken.

De voorlopers van Engelen kaarten

De voorlopers van Engelen kaarten waren orakel kaarten, waarvan men zegt dat deze hun oorsprong met zigeuners hebben. Orakels kaarten zouden symbolische foto’s met precieze betekenis bevatten. Soms zelfs kan een kaartspel worden gebruikt orakels. Wij zijn niet zeker waar orakel kaarten zijn ontstaan, maar ​​we weten wel dat in de negentiende eeuw in Frankrijk orakel kaarten zeer populair waren.